Żeberka duszone z ziemniakami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa do żeberek z miodem Prymat

  • ziemniaki

    6 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka dzielimy na porcje. Przyprawy mieszamy z odrobiną oleju i nasmarowujemy żeberka. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie układamy na nasmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy około 2 godzin, przewracając między czasie na drugą stronę. Po okołoło godzinie pieczenia dodajemy obrane i osolone ziemniaki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 15.04.2011 00:33
Super sprawa.
Misiek1 05.04.2011 14:10
super wyglądają!
Emilia22 04.04.2011 19:39
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat