Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 2 szt
marchewki 2 szt
por (biała część) 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
pietruszka 1 szt
ogórek kiszony 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren
olej do smażenia
mąka 2 łyżki
bulion warzywny 500 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone z warzywami

Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Oprószamy solą i mąką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy mięso i przekładamy do rondla. Na tłuszczu ze smażenia żeberek podsmażamy cebulę pokrojoną w talarki. Cebulę przekładamy do mięsa.
Marchew, pietruszkę, seler obieramy, kroimy w słupki. Ogórki kroimy na plasterki. Warzywa przekładamy do mięsa, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Zalewamy bulionem.
Danie dusimy pod przykryciem (na średnim ogniu) przez 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 10.11.2015 12:39
W przepisie pojawił się chochlik ;) Zalewamy samym bulionem ;)
ilka01 18.10.2015 12:42
apetyczne danie
Megg 18.10.2015 11:25
wspaniały obiadek :-)
Wacław 18.10.2015 10:51
znakomity obiad :-)
Futka 18.10.2015 10:49
Bajeczne żeberka :)
Ewelina1991 18.10.2015 07:15
pyszne mięsko
w mojej kuchni 17.10.2015 21:41
przepyszne danie podano..
patryska76 17.10.2015 21:18
smakowite danie!
Jumper123 17.10.2015 20:18
pyszny obiad
halina17 17.10.2015 19:55
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak