żeberka duszone w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberek

    1 kg
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1 szt
  • cebule

    2 szt
  • olej

    1 litr
  • chleb razowy

    1 kromka
  • bulion drobiowy

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyj, podziel na małe porcje, oprósz przyprawą, odstaw na 30 min. Cebule obierz, pokrój w talarki, zeszklij na oleju, włóż do rondla. Obsmaż na tym samym oleju żeberka, dodaj do cebuli. Wlej bulion, przykryj i duś na małym ogniu ok. 30 min. Wkrusz chleb, przypraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj, aby żeberka oblepiły się sosem. Duś jeszcze 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
justynab1903 05.01.2012 22:27
niebo w gębie :)
Marysia 27.07.2011 10:12
fajne
ronald88 13.04.2011 11:29
super
szajba2 07.04.2011 17:13
żeberka duszone skopiowane?
Magdalena1110 01.03.2011 07:07
uwielbiam
Barbara55 06.02.2011 13:28
dobrze skopiowane
Magdalena1110 30.01.2011 19:30
dobre
Neetka90 12.01.2011 19:23
fajny pomysł
Edyta38 16.12.2010 10:07
no napewno dobre
Beata77 25.07.2010 16:53
http://www.kobieta.pl/gotowanie/przepisy-kulinarne/dania-glowne/zobacz/artykul/zeberka-duszone-w-sosie/

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat