Żeberka duszone w kapuście kiszonej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1/2 kg
  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • por

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • smalec

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Żeberka duszone w kapuście kiszonej foto
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć mięso, dodać pokrojony czosnek i zrumienić. Rumiane żeberka przełożyć do rondla, dodać kiszoną kapustę, pokrojony por, utartą marchewkę, listek laurowy.
Krok 2 - Żeberka duszone w kapuście kiszonej foto
Wlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Żeberka duszone w kapuście kiszonej foto
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać
Krok 4 - Żeberka duszone w kapuście kiszonej foto
Żeberka duszone w kapuście podawać z pieczywem lub z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 26.01.2014 16:45
Muszą być pyszne.
Ewelina38 19.12.2012 22:50
ależ apetyczne jedzonko
Łukasz15 12.10.2012 14:10
Super danie
angelika14 12.01.2012 16:08
ciekawe i na pewno bardzo dobre:)
Maniek2 13.12.2011 09:26
fajne
Anna146 21.11.2011 07:32
super danie
Magdalena67 20.11.2011 22:09
Smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat