Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
kapusta biała 70 dag
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
smalec 2 łyżki
majeranek 1 łyżka
bazylia 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone w kapuście

Żeberka pokroić na kawałki, natrzeć solą i pieprzem a następnie obsmażyć na łyżce smalcu na złoty kolor. Na reszcie tłuszczu zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie kapustę poszatkować , następnie obrać marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce i włożyć do garnka. Dodać podsmażone żeberka, cebulę i przyprawy. Wszystko przykryć kapustą , podlać bulionem i dusić na małym ogniu do miękkości. Podawać można z ziemniakami.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 15.05.2013 21:30
ja bym chętnie takie zjadł
sara1 22.10.2012 14:29
smaczne danie
Ewelina47 06.10.2012 21:10
mój mąż z chęcią bym zjadł
Roksana1 19.09.2012 21:05
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak