Żeberka duszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    70 dkg
  • dymki

    10 szt
  • wódka

    2 łyżki
  • ocet

    1 łyżka
  • cukier

    3 łyżki
  • sos sojowy

    6 łyżek
  • woda

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka podzielić na porcje. Umytą cebulkę dać na dno garnka, na nią żeberka. Na mięso wlać wódkę, wodę, ocet, sos sojowy i cukier. Pod przykryciem doprowadzić do gotowania, potem zmniejszyć ogień i dusić ok. 2 godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 29.11.2013 00:04
musze zrobić tym sposobem,świetny pomysł
adelajda 19.10.2013 10:09
jak dawno nie jadłam :)
IZABELA29 03.02.2013 10:14
może zamiast wódki winka dodać ?
ben-ka 01.02.2013 09:07
z wódką jeszcze nie robiłam.
annagebalska 20.08.2012 08:54
ciekawy przepis
mirosława4 26.06.2012 22:02
smaczne
RenataZ-et 14.05.2012 10:32
jak żeberka-to coś dla mnie :)
aacaac 12.03.2012 13:33
mniam
Wafelek2601 07.01.2012 09:45
smaczne
olkaaa 05.01.2012 07:56
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat