Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka czosnkowo-miodowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kilogram
miód 2 łyżka
czosnek 4 ząbek
olej 3 łyżka
kolendra 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka czosnkowo-miodowe

Żeberka dzielimy na kawałki. Dymkę siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Dodajemy olej i pozostałe składniki marynaty. Zalewamy marynatą żeberka, nacieramy i wstawiamy do lodówki - najlepiej na noc, ale minimum na 2 godziny. Pieczemy w rękawie lub w naczyniu żaroodpornym w temp. 200°C po 15 min. zmniejszamy temp. do 180°C i pieczemy jeszcze ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 26.02.2014 08:08
ciekawe jak smakują ;)
Katarzyna59 29.04.2013 20:12
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak