Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
cebula 5 sztuk
miód 4 łyżki
musztarda 7 łyżek
ketchup pikantny 3 łyżki
olej 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyzeczka
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
sól i pieprz do posypania żeberek

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka

Kroki postępowania

1
Żeberka płuczemy, następnie posypujemy sola i pieprzem z 2 stron oraz papryką ostrą oraz obficie majerankiem. Odstawiamy na 20 minut.
Krok 1 - żeberka foto
2
W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w piórka.
Krok 2 - żeberka foto
3
Do miseczki przekładamy musztardę, ketchup , miód , olej. Mieszamy ze sobą i próbujemy smaku. Można dodać jakiegoś składnika więcej.
Krok 3 - żeberka foto
4
Żeberka podsmażamy na rozgrzanym oleju z 2 stron.
Krok 4 - żeberka foto
5
Następnie na tym oleju podduszamy cebulę, od czasu do czasu mieszając.
Krok 5 - żeberka foto
6
Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego najlepiej wysmarowanego masłem żeberka. Pokrywamy cebulą wraz z tłuszczem z patelni, który mieliśmy
Krok 6 - żeberka foto
7
i wykładamy naszą marynatę.
Krok 7 - żeberka foto
8
Pieczemy w piekarniku w temp 190 stopni.
Krok 8 - żeberka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 21.04.2015 14:03
pycha,moje ulubione mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak