Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka
Żeberka ok. 2 kg pokroić w porcje : posolić, popieprzyć i dodać słodką paprykę.
Sos:
Do 1/2 szkl. keczupu dodajemy 1/2 słoika koncentratu pomidorowego.
W 1 szkl. wody rozpuszczamy kostkę rosołową. Dodajemy do keczupy i koncentratu pomidorowego. Mieszamy wszystko razem łyżką.
Dodajemy 1 łyżkę musztardy i 1 łyżkę octu. Dalej mieszamy dokładnie, do momentu uzyskania jednolitej masy.
Przygotowanym sosem zalewamy żeberka.
Pieczenie:
Małą ostrą papryczkę lub posypać chili zalać mięso - na noc i dzień i piec w piekarniku ok. 1 godz.
Brytfankę w której pieczemy mięso wykładamy plastrami cebuli i dodać 1 łyżeczkę czosnku granulowanego.