Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 40 dag.
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 kulki
pieprz czarny 2 kulki
kostka rosołowa 0.5 sztuki
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka

Kroki postępowania

1
Żeberka myjemy,kroimy na porcje.Wkładamy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem ziela,liścia i pieprzu.Gotujemy do momentu aż będą miękkie.
Krok 1 - Żeberka foto
2
Kostkę rosołową rozpuszczamy w 0.5 litra wrzącej wody.Śmietanę dokładnie mieszamy z mąką i koncentratem.Dodajemy trochę wywaru z kostki.Mieszamy ,po czy wlewamy do garnka.Dobrze mieszamy aby nie powstały grudki.Dodajemy natkę pietruszki.Doprawiamy do smaku solą i pieprze.
Krok 2 - Żeberka foto
3
Żeberka podajemy polane sosem z ziemniakami lub ryżem i sezonowymi surówkami.
Krok 3 - Żeberka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 17.06.2014 21:02
pyszne mięsko
Alex_M 06.06.2013 11:08
lubie zeberka :)
fotoviderek 06.06.2013 09:49
Interesujący przepis :)
kamyk 05.06.2013 21:12
smacznie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak