Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka 1

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
keczup 1 szkl
miód płynny 0,5 szkl
czosnek 3 ząbki
papryczka chili 1 szt
sok z cytryny 3 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
bulion warzywny 2 kostki
tymianek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier

Porada

Podawać z pieczywem i sałatką sezonową.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka 1

Żeberka umyć, osuszyć, wrzucić do bulionu warzywnego i gotować 30-40 min.
Czosnek i papryczkę oczyścić, opłukać i drobno pokroić. Połączyć z keczupem, miodem, sokiem z cytryny, sosem sojowym, szczyptą soli i cukru.
Żeberka wyjąć z wywaru, ostudzić, pokroić na porcję, włożyć do marynaty i wstawić do lodówki, co najmniej 12 godz.
Osączyć z marynaty, obłożyć gałązkami tymianku i piec na ruszcie z obu stron po 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak