ZDROWE KANAPKI Z AWOKADO, SZPIANKIEM I JAJKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka pełnoziarnista

    2 szt
  • jaja na twardo

    2 szt
  • avocado

    1 szt
  • liście szpinaku

    10 liści
  • kiełki rzodkiewki

    4 łyżki
  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

  • masło roślinne

  • sok z cytryny

    kilka kropel
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i bardzo cienko obrać ze skórki. Pokroić na plasterki pionowo. Solidnie skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki.

2/ Przekrojone bułki posmarować masłem lub margaryną, położyć opłukane listki świeżego szpinaku, plasterki awokado, jajka a na wierzch kiełki. Całość oprószyć solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 28.03.2015 16:27
awokado z jajkiem bardzo mi smakuje :)
ilka01 27.03.2015 10:31
bardzo apetyczne :)
Internetowa Kuchnia 26.03.2015 19:03
Świetne kanapeczki! :)
Jadwiga/Jaga85 26.03.2015 18:44
Samo zdrowie!
dollce 26.03.2015 17:30
smakowite ;)
Ania67 26.03.2015 16:05
Apetyczne kanapeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat