Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski ogórkowe z kremem chrzanowym i łososiem
Roladki, zawijaski z ogórka wypełnione kremem chrzanowym to nie tylko świetna przekąska na Wielkanoc, ale również na spotkanie z przyjaciółmi. Tę przekąskę na zimno przygotujesz z zaledwie kilku składników, a zobaczysz że efekt smakowy zachwyci wszystkich. Jeśli zastanawiasz się, jak pokroić ogórka na równe plastry, możesz wykorzystać do tego obieraczkę do warzyw. Zobaczysz jakie to proste.
1. Serek typu Philadelphia wymieszaj z 3 łyżkami kremu chrzanowego SMAK i dopraw do smaku solą i pieprzem.
2. Ogórka umyj i pokrój wzdłuż na paski przy użyciu obieraczki do warzyw.
3. Na każdym pasku ogórka połóż łyżkę nadzienia i zwiń w roladki, następnie zwiąż je szczypiorkiem. Na wierzchu połóż plasterki łososia i udekoruj pietruszką.
4. Roladki podawaj schłodzone.