Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szynki
5 plastrów -
sera żółtego
5 plastrów -
masła
2 łyżeczki -
ogórki kiszone
2 sztuki -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
jajko
1 sztuka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szklanka -
kostka pieczeniowa
1 sztuka -
schab bez kości
5 plastrów
Przepis i sposób przygotowania Zawijaski mięsne
Panierujemy w rozkłuconym jajku i tartej bułce.Obsmażamy na oleju na rumiano i przekładamy do garnka.
Na patelni rozpuszczamy czubatą łyżkę masla.Posypujemy mąką i prażymy aż zbrązowieje.Powoli wlewamy wodę z rozpuszczona kostka pieczeniową.Ciągle mieszamy aby nie powstały grudki.Tak powstałym sosem zalewamy roladki i dusimy pod przykryciem około 20 minut
Komentarze (4)