Zawijaski mięsne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynki

    5 plastrów
  • sera żółtego

    5 plastrów
  • masła

    2 łyżeczki
  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • kostka pieczeniowa

    1 sztuka
  • schab bez kości

    5 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozbijamy plastry schabu.Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster schabu kładziemy po kilka wiórków masła i posypujemy natka pietruszki.Kładziemy na przemian,pokrojone w paski :ser i szynkę.Na brzegu układamy ćwiartkę ogórka i zwijamy jak roladkę.
Panierujemy w rozkłuconym jajku i tartej bułce.Obsmażamy na oleju na rumiano i przekładamy do garnka.
Na patelni rozpuszczamy czubatą łyżkę masla.Posypujemy mąką i prażymy aż zbrązowieje.Powoli wlewamy wodę z rozpuszczona kostka pieczeniową.Ciągle mieszamy aby nie powstały grudki.Tak powstałym sosem zalewamy roladki i dusimy pod przykryciem około 20 minut

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 22.08.2011 09:13
super
Margo1 12.05.2011 13:47
ekstra
Nina7 04.04.2011 11:23
wyglądają rewelacyjnie:)
Dorota59 04.04.2011 10:10
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat