Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zatopione w sosie faszerowane myszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 4 szt
kiełbasa wiejska ok 10 dag
majonez 1-2 łyżki
por (biała część) 1 kopiasta łyżka posiekanego
sól
pieprz
musztarda
sos
ketchup ok5 łyżek
majonez 2 łyżki z czubkiem
jogurt 2 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zatopione w sosie faszerowane myszki

Jajka przekroić na połowy i wyjąć żółtka. Rozkruszyć. Kiełbasę pokroić na plasterki na uszy. Resztę drobno pokroić. Dodać por, część żółtek, połączyć majonezem i doprawić do smaku.
Napełnić połówki jajek i wyrównać, zrobić nacięcia na uszy i umieścić tam plasterki kiełbasy. Zrobić oczy z ziarenek i pyszczek.
Czosnek zmiażdżyć i połączyć z pozostałymi składnikami. Wymieszać i doprawić do smaku. Wyłożyć sos na półmiski i zatopić w nim przygotowane myszki.
Sos można przygotować wcześniej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.07.2017 14:57
fajnie wyglądaja
Krzysztof15 03.07.2017 20:13
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak