zasmażka do zupy

zasmażka do zupy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozgrzać na patelni, następnie dodać do niej wcześniej przesianą mąkę pszenną. Zarumienić na złoty kolor. Idealna do zagęszczania zup czy sosów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

24.09.2012 15:15
Też tak robię.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat