Zasmażana kapusta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

  • ocet

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

  • smalec

    2 łyżki
  • woda letnia

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno trzemy na tarce. Następnie w garnku rozpuszczamy smalec i wrzucamy kapustę. Dodajemy wodę, żeby się nie przypalała. Gdy będzie zarumieniona dodajemy ocet, pieprz i sól do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat