Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana biała kapusta ze śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 głowki
marchewki 2 sztuki
koperek 1/2 pęczka
masło 82% 2 łyżki
śmietana 18 proc 250 ml
ocet 10 % 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Tak przygotowana kapusta świetnie zastępuję sałatkę w drugim daniu , dobrze także smakuje podana ze świeżym pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana biała kapusta ze śmietaną

Warzywa umyć , osuszyć ( marchewki obrać). Kapustę poszatkować drobno , marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zalać warzywa wodą , gotować do miękkości około 30 min. Po tym czasie zawartość garnka przelać na sitko. Koperek umyć , osuszyć posiekać drobno. Na patelni rozpuścić masło , włożyć warzywa oraz koperek, wlać ocet , doprawić do smaku solą i pieprzem , smażyć ok 5 min. do całkowitego odparowania płynu co jakiś czas mieszając. Wyłączyć gaz , dodać śmietanę , wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.08.2015 09:25
ciekawy pomysł
SzczyptaChili 03.08.2015 13:42
Dokładnie a najlepsza z młodej kapusty :)
agnieszka214 02.08.2015 20:20
smaczny dodatek do obiadu
Gracer 02.08.2015 17:14
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak