zapiekanki z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • cebula

  • kiełbasa

    20 dag
  • ketchup

  • ser żółty

  • musztarda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietkę przeciąć na trzy różne części i każdą przeciąć wzdłuż.

Pieczarki zetrzeć na tarce i przesmażyć. Cebule i kiełbasę pokroić w kostkę dodać do pieczarek i dusić ok 15 min.
Bułki posmarować cienko masłem, wyłożyć pieczarki, posypać serem i wstawić na nagrzanego piekarnika na 10-15 min na 180 stopni.

Wyjąć z piekarnika polać ketchupem, musztardą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat