Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z mozzarellą i salami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka pszenna 3 szt
mozzarella 1,5 kulki
pieczarki 25-30 dag
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
salami 18 małych plasterków
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z mozzarellą i salami

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną cebulę, wsypać posiekane pieczarki, smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Zapiekanki z mozzarellą i salami  foto
2
Bułki przekroić wzdłuż na połówki, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, włożyć porcje pieczarek.
Krok 2 - Zapiekanki z mozzarellą i salami  foto
3
Na każdą zapiekankę ułożyć po trzy plasterki salami.
Krok 3 - Zapiekanki z mozzarellą i salami  foto
4
Przykryć plastrami mozzarelli.
Krok 4 - Zapiekanki z mozzarellą i salami  foto
5
Oprószyć mieloną papryką i wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Zapiekać przez kilka minut.
Krok 5 - Zapiekanki z mozzarellą i salami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.01.2017 09:20
aż ślinka leci na takie pyszności
anka1988 01.01.2017 09:17
smaczne śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak