Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie 4 szt
szynka konserwowa 15 dag
cebula 1 szt
żółty ser 10 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z cukinii

Cukinie dokadnie myjemy, osuszamy a następnie przekrawamy wzdłuż na pół. Z cukini wydrążamy miąższ za pomocą łyżeczki, pestki wyjmujemy. Szynkę konserwową kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie na patelni podsmażamy cebulę, szynkę oraz miąższ z cukini, solimy oraz pieprzymy do smaku. Następnie wydrążone cukinie układamy na blasze wyłożónej papierem do pieczenia, napełniamy je przesmażonym farszem. Wierzch posypujemy obficie żółtym serem. Blachę z przygotowanymi cukiniami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i zapiekamy 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak