Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 4 małe półbagietki
szynka 8 plastrów
pieczarki 4 duże
ser żółty 150-200 g (kostka)
cebula 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
curry do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki

1. Półbagietki przekrawamy na połowy. Posypujemy szczyptą curry oraz połową startego na dużych oczkach żółtego sera. Układamy pokrojone w plasterki pieczarki, plasterek pomidora, szynkę, pokrojoną w talarki cebulkę i posypujemy pozostałym serem.

2. Zapiekamy przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy gorące polane ketchupem lub ulubionym sosem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 05.10.2016 06:30
Pyszne zapiekanki.:)
edytazaw89@wp 04.10.2016 21:37
klasyka a najlepsze
agnieszka214 04.10.2016 14:23
juz nabrałam smaka na taka przekaske
MonikaW 04.10.2016 13:49
aż ślinka leci :)
Futka 04.10.2016 13:38
Przepyszne zapiekanki :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak