Zapiekanka zimowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa toruńska

  • polędwica

    15dag
  • papryka czerwona

  • pieczarki

    30dag
  • przyprawa do potraw

  • cebula

  • marchew z groszkiem

  • czosnek

    2 ząbki
  • makaron

  • koperek

  • mozzarella

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić i podsmażyć razem z paskami wędliny. Paprykę umyć, pieczarki obrać i pokroić z cebulą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podsmażyć na maśle razem z marchewką i groszkiem(mrożone lub świeże). Oprószyć jarzynką i chwilę poddusić. Makaron ugotować al dente. Wymieszać z warzywami i kiełbasą. Przełożyć do natłuszczonej formy, posypać koperkiem i obłożyć plastrami mozzarelli. Zapiec w 200stopniach pół h.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat