Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zapiekanka

ziemniaki 1 kg
mięso mielone wołowe 500 g
cebula 2 szt
ser żółty 20 dag
przecier pomidorowy 250 ml

przyprawy

Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
papryka czerwona 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
chilli 1/3 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

dodatkowo

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem

Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Studzę i kroję w plastry. Cebulę obieram i kroje w drobną kostkę.

Na rozgrzanej patelni wylewam olej. Smażę cebulę na rumiano. Dodaję przyprawy.

Mięso mielone smażę z dodatkiem przypraw a następnie dodaję przecier pomidorowy, duszę jeszcze ok 10 min.

Następnie w naczyniu żaroodpornym układam warstwowo ziemniaki, cebulę, mięso. I ty ak do wykończenia składników.

Na koniec posypuję serem żółtym. Piekę ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 09.01.2017 12:20
Pomysłowa i bardzo smakowita zapiekanka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak