Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z chili con carne

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
cebula 1
ząbki czosnku 2
OSTRA PAPRYCZKA 1
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
sól
pieprz
fasola czerwona z puszki 1
płatki chili 1/2 łyżeczki
oliwa
ziemniaki 500 g
beszamel
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z chili con carne

Kroki postępowania

1
Oliwę rozgrzać na patelni i dodać poszatkowaną cebulę oraz mięso mielone. Doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać paprykę ostrą, kmin rzymski, oregano, pokrojoną ostrą papryczkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić koncentratem pomidorowym i dodać fasolę czerwoną (jeśli przywiera podlać wodą). Smażyć 5 min.
Krok 1 - Zapiekanka ziemniaczana z chili con carne foto
2
Ziemniaki obrać i pokroić w talarki. Gotować ok. 5 min.
Krok 2 - Zapiekanka ziemniaczana z chili con carne foto
3
Następnie w naczyniu żaroodpornym układać kolejno ziemniaki, sos, ziemniaki sos ziemniaki.
Krok 3 - Zapiekanka ziemniaczana z chili con carne foto
4
Zapiekankę polać beszamelem.
Krok 4 - Zapiekanka ziemniaczana z chili con carne foto
5
Zapiekać ok. 20 min. w temp. 180 st. C.
Krok 5 - Zapiekanka ziemniaczana z chili con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 20.09.2013 08:30
ciekawy pomysł:-)
gosia56 02.02.2013 17:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak