Zapiekanka ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    800 dag
  • mięso mielone

    500 dag
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    2 łyżki
  • oliwa

  • pieczarki

    10 szt
  • ser żółty

    200 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w plastry. Na patelni podgrzać masło, podsmażyć cebulkę i dodać ziemniaki i podsmażyć do miękkości. Na drugiej patelni na oliwie podsmażyć mięso z poszatkowanym czosnkiem, dodać posiekane grzyby i natkę. Doprawić do smaku. Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego, na ziemniaki nałożyć mięso i ser żółty i piec około 20 minut w piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ajres 02.02.2011 11:28
super na obiad
Małgorzata106 23.01.2011 09:10
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat