Zapiekanka ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • pieczarki

    40 dag
  • cebula

    1 sztuki
  • kiełbasa parówkowa

    50 dag
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    1 łyżeczka
  • śmietana

    1 szklanka
  • jajko

    2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w łupinach. Obieramy, kroimy w plasterki. Układamy je na wysmarowanej olejem blaszce, solimy i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Pieczarki podsmażamy, kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę ścieramy na tarce. Wymienione składniki układamy warstwowo na blaszce. Jajka miksujemy ze śmietaną, doprawiamy. Powstałym sosem zalewamy zapiekankę. Pieczemy około 1 godzinę w temp. 200 stopni.

Polecam z ketchupem :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 16.06.2011 21:07
lubię takie dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat