Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ze schabem w pieczarkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
wędzonka 25 dag
pieczarki 30 dag
ser żółty 30 dag
wino białe wytrawne 11/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ze schabem w pieczarkach

Wykonanie:
Schab pokroić w plastry o grubości 2 cm, rozbić tłuczkiem i obsmażyć na oliwie z obu stron na złoto. Posypać solą i pieprzem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Obłożyć wędzonką, posypać drobno posiekanymi pieczarkami. Ser zetrzeć i podgrzać z winem na wolnym ogniu do rozpuszczenia (lecz nie zagotować). Zalać zapiekankę i włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 22.11.2016 00:55
ciekawy pomysł
Łukasz15 21.11.2016 20:51
Pysznie wygląda
Motorek 21.11.2016 18:49
bardzo dobra
2milutka 21.11.2016 18:36
fajne smaczne danie
Stenka 21.11.2016 18:04
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak