ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKAMI, POREM, MIĘSEM MIELONYM I ŚMIETANĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg.
  • mięso mielone

    40 dag.
  • por (biała część)

    20 dag.
  • śmietana

    1/2 szkl.
  • tłuszcz

    - -
  • sól

    - do smaku
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    - do smaku
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    - do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
  • natka pietruszki

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Por oczyścić, pokroić, zeszklić na tłuszczu. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić.
Por i ziemniaki oraz mięso wymieszać.
Wszystko przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków.

Podlać wodą, dusić do miękkości ziemniaków.

Zalać śmietaną, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podpiec kilka minut w piekarniku.

Posypać posiekaną natką pietruszki.

SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ibag24 26.09.2011 20:18
super
traktorek 23.07.2011 11:30
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat