Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
1 kg. -
mięso mielone
40 dag. -
por (biała część)
20 dag. -
śmietana
1/2 szkl. -
tłuszcz
- - -
sól
- do smaku -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
- do smaku -
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
- do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
- do smaku -
natka pietruszki
- -
Przepis i sposób przygotowania ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKAMI, POREM, MIĘSEM MIELONYM I ŚMIETANĄ
Por i ziemniaki oraz mięso wymieszać.
Wszystko przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków.
Podlać wodą, dusić do miękkości ziemniaków.
Zalać śmietaną, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podpiec kilka minut w piekarniku.
Posypać posiekaną natką pietruszki.
SMACZNEGO !!!
Komentarze (2)