Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z resztek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 sztuki
fasolka szparagowa 150 g
makaron 150 g
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
pierś z kurczaka 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
ser żółty 50 g
sól
pieprz
groszek konserwowy 1 puszka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z resztek

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na dno kładziemy pocięte w talarki ugotowane ziemniaki, na nie ugotowaną fasolkę szparagową. Posypujemy to solą i pieprzem. Kolejną warstwę tworzymy z ugotowanego makaronu, na to pokrojona w kostkę marchewkę i pietruszkę. Groszek odcedzamy z zalewy i wsypujemy na wierzch. Na patelni podsmażamy starte na tarce o grubych oczkach pomidory, dodajemy do nich czosnek i zioła prowansalskie. Smażymy ok. 10 minut. Zalewamy danie sosem pomidorowym, na wierzch kładziemy plasterki sera. Wkładamy naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180'C na o.k 20 minut.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.03.2017 19:45
lubię takie potrawy, nic się nie marnuje
Ela15 03.12.2016 16:59
bardzo smaczna
Hania/halyna 11.09.2015 12:15
super, nic się nie marnuje
Jumper123 10.09.2015 09:08
świetna zapiekanka
Ewelina1991 10.09.2015 08:29
fajna zapiekanka
Renataj 09.09.2015 22:36
Lubię takie potrawy "czyszczące lodówkę" - wtedy wychodzą najlepsze eksperymentalne i ciekawe połączenia smakowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak