Zapiekanka z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    10 dag
  • masło

    2 łyżki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    1 łyżka
  • sos pomidorowy lub keczup

    2 łyżki
  • bagietka

  • ser żółty

    3 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietkę lub bułkę palucha przekroić wzdłuż na pół. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Poddusić je na masełku do miękkości doprawiając do smaku solą i pieprzem. Cebulę posiekać w kosteczkę i podsmażyć na oliwie. Bułkę posmarować sosem pomidorowym lub keczupem, następnie układać po kolei- pieczarki, cebulkę. Całość posypać startym serem żółtym i zapiec przez około 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 03.02.2014 07:17
Lubię takie domowe zapiekanki
RenataZ-et 08.08.2013 21:36
takie zapiekanki mogę jeść codziennie :)
IKrakowianka 19.12.2012 23:29
przepyszna :)
Iwusia 04.10.2010 22:04
Pysznie wygląda :) .... no to mąż się doczekał ;)
banditka 04.10.2010 12:44
smakowita

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat