Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z mięsem mielonym i chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 200 g
mięso mielone 500 g
chili Prymat 1 łyżeczka
sos pomidorowy 1 słoiczek
ser żółty 50 g
oregano 2 łyżeczki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki
oliwki czarne Smak 40 gram
oliwki zielone Smak 40 gram
kukurydza minikolby Smak 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z mięsem mielonym i chili

Makaron gotujemy aldente. Mięso podsmażamy na patelni z przyprawami i ewentualnymi warzywami. Przekładamy makaron i mięso do naczynia żaroodpornego. Dodajemy przekrojone na pół oliwki zielone i czarne, oraz kukurydzę (kukurydzy nie kroje na mniejsze kawałki).Wszystkie składniki polewamy sosem pomidorowym, a na koniec układamy grubo ser żółty. Zapiekankę pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 05.02.2016 00:25
super danie
Madzik239 04.02.2016 20:35
Fajny pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak