Zapiekanka z łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1 szt
  • łosoś wędzony plastry

    1 paczka
  • kalafior

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • Musztarda sarepska Prymat

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • ser

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kabaczek dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą. Pokroić w paski i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie wsypać kukurydzę. Ułożyć plastry łososia i posmarować je sosem zrobionym z musztardy i jogurtu. Kalafior umyć, pokroić w różyczki i ugotować (ok. 20 min). Ugotowany kalafior poukładać na wierzch zapiekanki. Potrzeć ser i posypać zapiekankę. Piec w piekarniku na 180 st. C przez ok 20 min. Upieczoną zapiekankę posypać pokrojonymi listkami świeżej bazylii i gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 17.10.2012 14:18
elegancka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat