Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z kurkami i mozzarellą na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mozzarella 1 szt
kurki 10 g
chleb 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z kurkami i mozzarellą na szybko

Kromkę chleba smarujemy masłem, następnie dodajemy trochę ugotowanych (przyrządzonych) kurków, na wierzch dodajemy kilka plasterków mozzarelli, zapiekamy.
Oczywiście można to wszystko polać ketchupem, ale ja wolę czuć smak kurków i mozzarelli.
Jeśli zostało wam trochę kurków z obiadu, można z nich zrobić świetną zapiekankę, mogą to być również inne grzyby np suszone borowiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 12.09.2013 18:12
u nas na Kaszubach mówi się kurki i tak z przyzwyczajenia napisałam kurki :) niestety naleciałości językowe zawsze pozostają :)
LoLa 25.08.2013 07:28
no to ekspresowe danie
caralajna 24.08.2013 19:38
no, wesoły 'przepis' ;)
SmacznaPyza 24.08.2013 19:29
kurków dodajemy, powiadacie paniusiu ? i sztuka mozarelli chyba jakaś miniaturowa
halina17 24.08.2013 19:16
Oj coś nie bardzo z językiem polskim u Ciebie , kłania się odmiana słowa - kurki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak