Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy i leśnych grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 100 g
grzyby suszone 5 g
cebula biała 1 szt
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy i leśnych grzybów

Kaszę przepłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Grzyby suszone ugotować, odcedzić i pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć na oleju. Dodać grzyby i następnie wymieszać z kaszą. Doprawić solą oraz pieprzem. Zapiekankę włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać startym żółtym serem i włożyć na około 15 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Udekorować pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mira85 26.01.2013 17:40
super
Alex_M 26.01.2013 11:50
fajne :)
jasiek 26.01.2013 10:55
lubię to zestawienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak