Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3-4
mięso mielone
por
papryka czerwona
kapusta biała pół
ryż woreczek
marchew
seler korzeniowy
pietruszka
kukurydza w puszce
pieczarki 15dag
sos beszamelowy
ser żółty 15dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kapustą

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie na w pół miękkie. Ryż, marchew, seler i pietruszkę ugotować. Mięso podsmażyć na oleju, dorzucić poszatkowaną kapustę, paprykę w paskach i pora. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Na samym dole ułożyć warstwę ziemniaków,następnie mięso, ryż, warzywa, kukurydzę i kawałki pieczarek. Zalać sosem i posypać startym serem. Zapiec pół h w 200stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak