ZAPIEKANKA Z KALAFIORA I POMIDORAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1
  • pomidory

    5
  • cebula

    1
  • masło

    2 łyżki
  • koperek suszony

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pomidory i obraną cebulę pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na maśle. Dodać pomidory. Dusić ok. 5 min. Kalafior przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Polać powstałym sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
buksiak12 23.09.2010 08:59
ciekawy przepis
Wanda4 19.09.2010 21:17
Przepis jest niedokończony, dlatego w komentarzach zamieszczam jego koniec. Całość posypać koperkiem i startym serem. Zapiekać w temp. 180 stopni przez 25 min. Smacznego!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat