Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z jaśkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
cebula duża
czosnek 2 ząbki
pomidor 3 szt
natka pietruszki
masło 1 łyżka
oliwa 3/4 szkl
tymianek 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z jaśkiem

Opłukaną fasolę moczymy w zimnej wodzie przez 12 godz. Później gotujemy ją w tej samej wodzie ok. 15 min. Oliwę rozgrzać i smażyć pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek. Posypać natką pietruszki i doprawić do smaku. Fasolę dać do naczynia żaroodpornego, posypać tymiankiem i podsmażonymi warzywami. Piec ok.30 min w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.02.2014 09:17
rewelacyjna zapiekanka
IZABELA29 11.01.2014 07:15
1/2 kg fasoli to taka mała porcja wychodzi /
ben-ka 10.01.2014 10:18
takiej nie jadłam jeszcze.
RenataZ-et 23.08.2012 19:02
Super
Aneta41 13.03.2012 14:02
rewelacja
FAFIK 25.12.2011 17:34
ale pyszne
Wafelek2601 25.12.2011 01:32
fajna
IKrakowianka 22.12.2011 14:47
ciekawa
Monika193
Monika193 02.12.2011 23:00
świetna
berys18 29.11.2011 13:20
super pomysłó
Wacław 21.11.2011 15:37
fajny przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak