Zapiekanka z jaśkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1/2 kg
  • cebula

    duża
  • czosnek

    2 ząbki
  • pomidor

    3 szt
  • natka pietruszki

  • masło

    1 łyżka
  • oliwa

    3/4 szkl
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukaną fasolę moczymy w zimnej wodzie przez 12 godz. Później gotujemy ją w tej samej wodzie ok. 15 min. Oliwę rozgrzać i smażyć pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek. Posypać natką pietruszki i doprawić do smaku. Fasolę dać do naczynia żaroodpornego, posypać tymiankiem i podsmażonymi warzywami. Piec ok.30 min w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 24.02.2014 09:17
rewelacyjna zapiekanka
IZABELA29 11.01.2014 07:15
1/2 kg fasoli to taka mała porcja wychodzi /
ben-ka 10.01.2014 10:18
takiej nie jadłam jeszcze.
RenataZ-et 23.08.2012 19:02
Super
Aneta41 13.03.2012 14:02
rewelacja
FAFIK 25.12.2011 17:34
ale pyszne
Wafelek2601 25.12.2011 01:32
fajna
IKrakowianka 22.12.2011 14:47
ciekawa
Monika193 02.12.2011 23:00
świetna
berys18 29.11.2011 13:20
super pomysłó

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat