Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z groszkiem i makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron kolanka 1 opakowanie
kiełbasa podwawelska 15 dag
groszek konserwowy 1 puszka
ser topiony 2 opakowania
śmietana 18 proc 100 ml
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z groszkiem i makaronem

Smietanę mieszamy z jajkiem, przyprawiamy solą pieprzem oraz ziołami do smaku.
Makaron gotujemy al dente, kiełbasę i cebulę kroimy w drobna kostke, podsmażamy. Połowę ugotowanego makaronu wykładamy do naczynia w którym będziemy zapiekać, wykładamy jeden serek topiony, następnie kiełbase z cebula oraz groszek, polewamy przygotowanym ze smietany sosem, przykrywamy makaronem który pokrywamy serkiem topionym i polewamy reszta sosu, zapiekamy ok 30 min w tem 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 19.12.2013 11:39
ciekawy pomysł
Róża1 20.08.2013 14:26
pyszna zapiekanka:-)
Renataj 04.04.2013 21:59
Apetyczny przepis wart wypróbowania.
wiola333 04.04.2013 18:46
bardzo smaczny przepis
Marta11 04.04.2013 18:28
moze byc dobre:)
gosia56 04.04.2013 17:29
napewno pyszna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak