Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z dorsza

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 40 dkg
cebula czerwona 1 szt
brokuł 6 różyczek
biała część pora 1/2 szt
śmietana 30% 200 ml
sól
pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
ser żółty 20 dkg
Kucharek przyprawa uniwersalna
koperek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z dorsza

Kroki postępowania

1
Rybę kroimy i układamy w naczyniu żaroodpornym, przyprawiamy solą pieprzem i przyprawą do ryb.
Krok 1 - Zapiekanka z dorsza foto
2
Na rybie układamy pokrojoną cebulę, różyczki surowego brokuła i por.
Krok 2 - Zapiekanka z dorsza foto
3
Do miseczki wlewamy śmietankę, dodajemy kucharka, pieprz, suszony koperek i trochę startego sera, mieszamy
Krok 3 - Zapiekanka z dorsza foto
4
Śmietanę wylewamy na rybę, posypujemy resztą sera i zapiekamy pod przykryciem 15 minut w 180 stopniach. Smacznego
Krok 4 - Zapiekanka z dorsza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 31.10.2014 09:51
Na pewno smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak