Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z czerniaka i czerwonej fasoli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerniak 4 sztuki
zielony groszek 1 puszka
jajko 6 sztuk
sól
pieprz
cytryna 1 sztuka
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z czerniaka i czerwonej fasoli

Kroki postępowania

1
Na samym początku filety czerniaka skrapiamy sokiem z cytryny a następnie przyprawiamy pieprzem, przyprawą do ryb oraz z odrobiną soli.Tak przygotowaną rybę układamy w naczyniu do zapiekania.
Krok 1 - Zapiekanka z czerniaka i czerwonej fasoli foto
2
Następnie na wyłożoną rybkę wykładamy odcedzony zielony groszek i czerwoną fasolę.
Krok 2 - Zapiekanka z czerniaka i czerwonej fasoli foto
3
Tak przygotowane składniki w naczyniu zalewamy rozbitymi jajkami.
Krok 3 - Zapiekanka z czerniaka i czerwonej fasoli foto
4
Przygotowane naczynie zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach do momentu aż jajko się zetnie.
Krok 4 - Zapiekanka z czerniaka i czerwonej fasoli foto
5
Gotową zapiekankę wykładamy na ugotowaną kasze gryczaną. Smacznego!!
Krok 5 - Zapiekanka z czerniaka i czerwonej fasoli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 06.11.2013 22:52
łoooł, fajne
gosia56 26.04.2013 09:44
napewno pyszne
mysza75 07.03.2013 16:45
Nie jadłam czerniaka. A gdzie go można kupić ? Bardzo mi się podoba potrawa z kaszą :-)
Alex_M 07.03.2013 12:55
pewnie smaczne ;)
beniaminek 04.03.2013 22:19
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak