Zapiekanka z białej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białej kapusty

    0k.1,5 kg
  • margaryna

  • kaszy manny

    2-3 łyżki
  • śmiatany

    125 ml
  • żółtego sera

    15 dag
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • jajka

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyszczamy o szatkujemy .Dusimy w małej ilości wody z dodatkiem łyżki margaryny .Kaszę gotujemy w niewielkiej ilości wody .Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i razem z kaszą dodajemy do kapusty.Doprawiamy do smaku i mieszamy .Przekładamy do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem .Jajka mieszamy z śmietaną ,doprawiamy wg,uznania i polewamy kapustę .Pieczemy w piekarniku w temp.180* C przez 30 minut.Przed podaniem posypujemy posiekana natką pietruszki lub koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 17.01.2014 20:49
apetycznie to wygląda
Sarenka 28.06.2013 09:01
Fajny przepis.
Anna169Hosz 17.08.2012 00:44
Wygląda na smaczną.
ilka_86 16.06.2012 20:20
na pewno smaczna
Grażyna13 15.03.2012 09:34
Podoba mi się :)
Anna152 08.03.2012 08:33
mniam
Anna133 30.07.2011 07:10
nie robiłam nigdy
Marzena34 04.04.2011 12:48
musze spróboać
edyta44 05.11.2010 13:15
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat