Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z bakłażanem i cukinią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
pieczarki 20 dag
papryka czerwona 1 sztuka
pomidory cherry małe 6-7 sztuk
sos słodko-kwaśny 0,5 słoika
czosnek 1 sztuka
pieprz
sól
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z bakłażanem i cukinią

Kroki postępowania

1
Szykujemy naczynie, które smarujemy olejem. Następnie układamy pokrojoną w plastry cukinię. Solimy.
Krok 1 - Zapiekanka z bakłażanem i cukinią foto
2
Tak samo postępujemy z bakłażanem.
Krok 2 - Zapiekanka z bakłażanem i cukinią foto
3
Kroimy również pieczarki i cebulę.
Krok 3 - Zapiekanka z bakłażanem i cukinią foto
4
Następnie układami i kroimy paprykę oraz małe pomidorki.
Krok 4 - Zapiekanka z bakłażanem i cukinią foto
5
Dodajemy na koniec czosnek, ścieramy ser żółty oraz polewamy sosem słodko kwaśnym.
Krok 5 - Zapiekanka z bakłażanem i cukinią foto
6
Warzywa wkładamy do piekarnika na około 30 min w 200 stopniach. Smacznego:)
Krok 6 - Zapiekanka z bakłażanem i cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 18.04.2013 07:48
pycha zapiekanka! chętnie bym dziś taką zrobiła :)
Sroczka 17.04.2013 22:26
Wygląda bardzo smakowicie i pewnie tak smakuje.
noninka77 17.04.2013 22:12
świetny przepis:)
paulina2157 17.04.2013 20:42
apetycznie wygląda i ten sos słodko-kwaśny myślę że bardzo pasuje do tych warzyw
kecaj0075 17.04.2013 20:26
nie nie puściły, trzeba wybierać twardszego bakłażana, a cukinia nie puszcza zbytnio dużo wody:)
Drianna
Drianna 17.04.2013 19:38
lubię warzywne zapiekanki, a czy warzywa nie puściły zbytnio wody ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak