Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z bakłażanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt.
pomidory 1/2 kg
oliwa 3 łyżki
bazylia świeża 8 listków
ser żółty 25 dag
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z bakłażanem

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Bakłażany pokroić w grubsze plastry, obrać ze skórki, posmarować oliwą i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut.
Krok 1 - Zapiekanka z bakłażanem foto
2
Pomidory pokroić również w grubsze plastry, przyprawić solą i pieprzem i posiekaną bazylią. Naczynie żaroodporne wyłożyć podpieczonymi bakłażanami. Następnie położyć pomidory a na samą górę rozłożyć plastry żółtego sera.
Krok 2 - Zapiekanka z bakłażanem foto
3
Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni na złoty kolor przez około 20 minut.
Krok 3 - Zapiekanka z bakłażanem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 29.09.2018 08:05
Lubię takie rzeczy
IZABELA29 08.08.2016 12:52
Super danie
Franciszek 07.08.2016 17:59
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak