Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka wiejska.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Warzywa

ziemniaki ok 1,5 kilogram
cebula biała 2 główki kilogram
czosnek ząbki 2 sztuki

Inne

kiełbasa ok 1 kilogram
ser żółty starty ok 40 dekagram

Przyprawy

oliwa 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżki
sól i pieprz po 4 łyżki
przyprawa do gyrosa 2 łyżeczki

Porada

Po 30 minutach warto zajrzec do zapiekanki i zobaczyc czy jest juz gotowa.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka wiejska.

Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwe i kladziemy talarki ziemniaków. Na ziemniaki dajemy pokrojoną cebule i pokrojoną kiełbase i wykladamy ziemniaki. Ziemniaki doprawiamy solą, pieprzem, papryką. Po czym znowu kladziemy cebule, kielbase i ziemniaki. I tak do konca naczynia. Na sam wierzch oprócz przypraw dajemy ser. Pojemnik zamykamy i nagrzewamy piekarnik do 180°C i pieczemy przez okolo 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak