Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka w chlebie
Kalafior podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo w osolonej wodzie.
Groszek również ugotować, odcedzić, wystudzić.
Pierś umyć, pokroić w paski, oprószyć solą, pieprzem i papryką, obsmażyć chwilę na rozgrzanym oleju.
2. Do miski włożyć kalafiora, groszek i kilka łyżek rozdrobnionego miąższu z chleba.
Z jajka, serka śmietany i przypraw zrobić sos, który wlać do warzyw i wymieszać.
3. Do chleba włożyć połowę warzyw, ułożyć na nich wzdłuż paski z mięsa i przykryć resztą warzyw, posypać tartym serem.
Owinąć w folię aluminiową i zapiec przez 20 minut w temp. 180*C.
Na 5 minut przed końcem pieczenia można odwinąć folię, żeby ser się zarumienił.