Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z pieczarkamia i cukinią

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 gram
pieczarki 15 sztuka
cukinia 1/2 sztuka
ser żółty 30 gram
majonez 3 łyżka
ketchup 4 łyżka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z pieczarkamia i cukinią

Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.Posolić.
Cukinię umyć i pokroić w plastry. Przyprawić solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pieczarki i lekko zrumienić.
Następnie na patelni podsmażyć cukinię.

Do naczynia żaroodpornego ułożyć ryż,posmarować majonezem zmieszanym z ketchupem,następnie rozłożyć pieczarki i posypać startym serem. Ułożyć cukinię i znowu posypać startym serem.
Włożyć do piekarnika na 15 minut na 150 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 07.03.2014 08:23
rewelacja w smaku!
Mniam 31.01.2014 09:37
Pyszna i prosta zapiekanka.
Kolorowa 30.01.2014 21:55
ciekawie to wygląda ;)
paula99926 30.01.2014 18:56
bardzo pomysłowe
kasienka23 30.01.2014 18:39
smaczna zapiekanka, robię takie w sezonie na cukinię
elka72 30.01.2014 17:48
Smaczna! Widzę znajome naczynko,czyżby z Biedronki?
mitek111 30.01.2014 17:34
napewno wyśmienicie smakuje
Konczi 30.01.2014 16:56
pyszna zapiekanka
Czyki 30.01.2014 16:46
Bardzo szybko i pomysłowo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak