Zapiekanka ryżowa z pieczarkamia i cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 gram
  • pieczarki

    15 sztuka
  • cukinia

    1/2 sztuka
  • ser żółty

    30 gram
  • majonez

    3 łyżka
  • ketchup

    4 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.Posolić.
Cukinię umyć i pokroić w plastry. Przyprawić solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pieczarki i lekko zrumienić.
Następnie na patelni podsmażyć cukinię.

Do naczynia żaroodpornego ułożyć ryż,posmarować majonezem zmieszanym z ketchupem,następnie rozłożyć pieczarki i posypać startym serem. Ułożyć cukinię i znowu posypać startym serem.
Włożyć do piekarnika na 15 minut na 150 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 07.03.2014 08:23
rewelacja w smaku!
Mniam 31.01.2014 09:37
Pyszna i prosta zapiekanka.
Kolorowa 30.01.2014 21:55
ciekawie to wygląda ;)
paula99926 30.01.2014 18:56
bardzo pomysłowe
kasienka23 30.01.2014 18:39
smaczna zapiekanka, robię takie w sezonie na cukinię
elka72 30.01.2014 17:48
Smaczna! Widzę znajome naczynko,czyżby z Biedronki?
mitek111 30.01.2014 17:34
napewno wyśmienicie smakuje
Konczi 30.01.2014 16:56
pyszna zapiekanka
Czyki 30.01.2014 16:46
Bardzo szybko i pomysłowo:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat