Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 600 g
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
ząbki czosnku 3 szt
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
bulion warzywny 400 ml
ryż 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z mięsem

Łopatkę kroimy w większą kostkę, dodajemy starte na dużych oczkach jarzyny, pokrojonego w piórka pora, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko łączymy z musztardą i bulionem, przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180°C przez 20 min, następnie mieszamy z ryżem i zapiekamy (też pod przykryciem) 30 min.
Następnie ponownie mieszamy i zapiekamy jeszcze 10 min (bez przykrycia).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 03.06.2017 10:34
dobra zapiekanka
anka1988 01.06.2017 12:26
pysznie i szybko
adelajda 01.06.2017 11:12
dobry obiadek
halina17 31.05.2017 20:24
Dobra zapiekanka :)
marzut 31.05.2017 18:00
Ciekawe danie
Babeczka35 31.05.2017 17:23
Smaczne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak