zapiekanka ryżowa na słodko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2-3 sztuki
  • banan

    1 sztuka
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
  • ryż

    1 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowany ryż przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch zetrzeć obrane ze skóry jabłka. Posypać cynamonem i na wierzch płożyć banan pokrojonego w plasterki. Zapiekać w Piekarniku ustawionym na 170 stopni przez ok 30 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 02.10.2013 20:24
dobra na kolację
Ela15 17.08.2013 20:17
fajne danie
m1monika 14.07.2013 21:30
pyszna zapiekanka :-)
jeta72 07.07.2013 23:35
mi smakuje :-)
cooleczka 05.07.2013 13:07
znajdzie miejsce na moim stole
ankaryba 28.06.2013 08:02
ale pychotka :-)
adelajda 09.06.2013 14:55
ja poproszę o porcyjkę bez cynamonu
IwonaKa 27.05.2013 00:10
świetna,bardzo pomysłowa
Bernadeta1 09.05.2013 00:26
bardzo smacznie się zapowiada
Alex_M 10.04.2013 10:00
pysznosci!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat