Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zapiekanka ryżowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż brązowy
3 torebki
mięso mielone drobiowe
1/2 kg
olej do smażenia
cebula podsmażona
do smaku
kukurydza
1 puszka
żółty ser
30 dag
jajko
1
śmietana kwaśna
2,3 łyżki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
masło roślinne
do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ryżowa

Ugotuj w osolonym wrzątku 3 torebki ryżu brązowego (naturalnego).
Ostudź.
1/2 kg mięsa mielonego najlepiej drobiowego, usmaż na oleju i cebuli.
Potem przypraw je do smaku.
Ostudź.
Ostudzone składniki połącz, mięso dodaj razem z tłuszczem na którym się smażyło.
Dodaj puszkę kukurydzy, 30 dag startego żółtego sera, 1 jajo surowe, 2-3 łyżki kwaśnej śmietany.
Dopraw pieprzem, solą, mieloną słodką papryką...
Naczynie żaroodporne natłuść masłem.
Wymieszaną masę włóż do naczynia i zapiekaj przez około pół godziny w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 04.08.2013 08:03
lubię takie zapiekanki
marcia7 03.08.2013 18:38
ciekawa, muszę wypróbować
ssylwiaa 03.08.2013 18:24
fajny pomysł na zapiekankę ;)
Marta11 03.08.2013 18:14
swietna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak